Najlepsze faworki w Warszawie – gdzie zamówić
Faworki to popularne w całej Polsce ciastka, choć mogą występować pod różnymi nazwami jak chrust czy kreple. Mają one kształt kokardki i kojarzą się z tzw. tłustym czwartkiem. Są jednak tak pyszne, że warto jeść je częściej, niż raz w roku. Szczególnie jeśli są to faworki od Magdy Gessler.
Najsmaczniejsze faworki w Warszawie
Nie ma wątpliwości, że najlepsze faworki w Warszawie oferuje Restauracja „U Fukiera”. Ciastka są przyrządzane ze składników doskonałej jakości. Jednocześnie zawierają niewiele tłuszczu. Są delikatne, miękkie i kruche, przywodząc na myśl faworki tworzone przez nasze mamy i babcie. Choć kojarzą się z karnawałem, mogą stanowić świetną przekąskę także w innych okolicznościach jak urodziny, jubileusz czy spotkanie rodzinne. Po faworki można sięgnąć także po to, aby przypomnieć sobie smak dzieciństwa i zjeść pyszny podwieczorek. Chrust to również idealna przekąska dla obcokrajowców, którzy chcą poznać tradycyjną polską kuchnię. Niezależnie od okazji, można mieć pewność, że faworki przyrządzone pod czujnym okiem znanej restauratorki Magdy Gessler, spełniają wszystkie wymagania jakościowe oraz smakowe.
Gdzie i jak kupić faworki?
Niektórzy mogą zastanawiać się, gdzie kupić faworki Magdy Gessler. Można to zrobić osobiście, udając się do restauracji U Fukiera, która znajduje się na Rynku Starego Miasta w Warszawie. To niezwykle klimatyczne miejsce, które warto odwiedzić. Jego historia sięga aż XVI wieku! Nie każdy ma jednak możliwość udania się do lokalu. Bywa także, że niektórzy organizują spotkanie w swoim domu lub mieszkaniu. Nierzadko zdarza się, że ciasteczek chcą spróbować osoby mieszkające daleko od centrum Warszawy. We wszystkich tych przypadkach faworki można zamówić drogą online. Wystarczy wejść na stronę Delikatesów Magdy Gessler i zakupić chrust w preferowanej ilości. Dostawa odbywa się za pośrednictwem firmy kurierskiej. Zamówienie jest nadawane do 24h od jego złożenia. Decydując się na zakup ciasteczek, warto sprawdzić także inne produkty dostępne w sklepie, które pachną polską spiżarnią z dawnych lat i przywołują wiele wspomnień.
Faworki to tradycyjne ciasteczka polskiej, litewskiej oraz niemieckiej kuchni. Są kruche i miękkie oraz posypane cukrem pudrem. Ich smaku nie da się zapomnieć. Aby ich znowu spróbować, nie trzeba odgrzebywać przepisu babci. Wystarczy udać się do restauracja u Fukiera lub zamówić je drogą online. Ciasteczka z pewnością umilą każdą okazję. Zwłaszcza, że zostały zrobione przez kucharzy, którzy przeszli szkolenie u Magdy Gessler.